اگر بخواهید در کاری موفق شوید باید بتوانید آن کار را به خوبی تجزیه و تحلیل کنید و تمامی نقاط قوت و ضعف آن کار را زیر ذره بین ببرید . برای مثال اگر بخواهید بررسی کنید که آیا در بیزنس خود موفق هستید یا نه باید ابتدا فعالیت های آن بیزنس را تجزیه و تحلیل کنید و بررسی کنید که آیا برنامه های فعلی برای بیزنس شما سود آور بوده یا نه و یا اینکه چقدر توانسته اید در ذهن مشتریان خود ماندگار شوید .
اما این تجزیه و تحلیل به همین سادگی نیست چراکه روش های متعددی وجود دارد تا شما بتوانید کسب و کارتان را تجزیه و تحلیل کنید .یکی از این روش ها swot نام دارد که میتواند فرصت های بی نظیری را برای کسب و کارها فراهم کند .
پس پیشنهاد میکنم تا پایان این مقاله با نمایندگی سامانه پیامکی پیام رسون همراه باشید چراکه میخواهیم با زبانی ساده و شیوا شما را با swot آشنا کنیم .
swot چیست ؟:
تحلیل SWOT یا نمودار SWOT از مشهورترین ابزارهای تحلیل استراتژیک است و برخی از آن به عنوان سنگبنای اصلی تحلیل استراتژیک یاد میکنند. این تکنیک که به عنوان تحلیل سوات یا اس دبلیو او تی نیز خوانده میشود نمایانگر فرصتها، تهدیدها، نقاط ضعف و نقاط قوت سازمان است. اگر بخواهید در کسبوکار خود موفق باشید و از رقبا جلو بزنید، یکی از ابزارهایی که در تحلیل کسبوکار باید استفاده کنید همین SWOT است!
در واقع این تجزیه و تحلیل به هر کسبوکاری کمک میکند تا بر چالشها غلبه کرده و تعیین کنند که باید کدام کمپینهای بازاریابی مانند استفاده از پنل پیامک و لیدهای جدید را دنبال کنند. هدف اصلی SWOT این است که سازمانها از همه عوامل دخیل در تصمیمگیری تجاری آگاه شوند.
درک تجزیه و تحلیل SWOT :
تجزیه و تحلیل SWOT یک تکنیک برای ارزیابی عملکرد، رقابت، ریسک و پتانسیل کسب و کار و همچنین بخشی از آن مانند خط تولید محصول یا نهادهای دیگر است.
تجزیه و تحلیل SWOT با استفاده از دادههای داخلی و خارجی میتواند به شرکت بگوید که باید چه پیشرفت داخلی داشته باشد و همچنین به توسعه برنامههای استراتژیک کمک میکند.
این تکنیک همچنین میتواند کسب و کارها را به سمت استراتژیهایی که به احتمال زیاد موفقیتآمیز هستند، هدایت نماید. تجزیه و تحلیل SWOT به تحلیلگران، ذینفعان یا رقبای مستقل میگوید که آیا شرکت، خط تولید یا صنعت قوی یا ضعیف است و دلیل این قوی یا ضعیف بودن چیست.
تحلیلگران SWOT را در قالب یک چهار ضلعی ارائه میدهند. این چیدمان بصری یک مرور کلی از موقعیت شرکت فراهم میسازد. اگرچه ممکن است همه نکات از اهمیت یکسانی برخوردار نباشند، اما همه آنها باید بینشهای کلیدی در مورد توازن فرصتها و تهدیدها، مزایا و معایب و موارد دیگر را نشان دهند.
عناصر SWOT چیست ؟
کلمه SWOT مخفف چهار کلمه «نقاط قوت» (Strengths)، «نقاط ضعف» (Weaknesses)، «فرصتها» (Opportunities) و «تهدیدها» (Threats) است و تجزیه و تحلیل SWOT شامل این چهار عنصر میشود
چهار عنصر تجزیه و تحلیل SWOT را به طور خلاصه میتوان به شکل زیر شرح داد.
- نقاط قوت:
نقاط قوت مشخص میکنند که یک سازمان در چه زمینههایی برتری دارد و چه چیزی این سازمان را از رقیبان خود متمایز میکند. نقاط قوت میتوانند داشتن برندی قوی، مشتریانی وفادار، ترازنامه قوی، تکنولوژی منحصربهفرد و... باشند. در واقع میتوان گفت که نقاط قوت، ویژگیها و منابع داخلی یک سازمان هستند که باعث موفقیت سازمان میشوند.
- نقاط ضعف:
نقطه ضعفها باعث می شوند که سازمان به بهینهترین شکل ممکن عمل نکند. به بیان دیگر، نقاط ضعف آن دسته از عوامل و منابع داخلی سازمان هستند که دستیابی به موفقیت را برای سازمان دشوارتر میکنند. نقاط ضعف، حوزههایی هستند که کسب و کار باید در آنها پیشرفت کند تا بتواند به رقابت با سازمانهای دیگر ادامه دهد. ویژگیهایی مانند داشتن برند ضعیف، گردش مالی بالاتر از میانگین، سطح بالای بدهی یا کمبود سرمایه در این بخش قرار میگیرند.
- فرصتها:
فرصتها، به آن دسته از عوامل خارجی گفته میشود که میتوانند برای سازمان، مزیت رقابتی ایجاد کنند. سازمان میتواند از این عوامل خارجی بهره بگیرد یا روی آنها سرمایهگذاری کند. برای مثال، تعرفههای صادراتی مطلوب، مشوقهای مالیاتی و تکنولوژیهای جدید و توانمندکننده در این گروه از عوامل دستهبندی میشوند.
-تهدیدها:
تهدیدها به دستهای از عوامل خارجی گفته میشود که میتوانند به سازمان آسیب برسانند و موفقیت تمام سازمان را به خطر بیاندازند. برای مثال، خشکسالی برای کارخانههای تولید گندم و غلات یک تهدید محسوب میشود، چراکه میتواند محصولات کارخانه را به کلی از بین ببرد یا میزان تولید را کاهش دهد. عواملی مانند افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش رقابت، کمبود نیروی کار و... در این دسته قرار میگیرند.
مزایای استفاده از تجزیه و تحلیل SWOT :
تجزیه و تحلیل SWOT یک روش عالی برای هدایت جلسات استراتژیک کسب و کار است. این امکان وجود دارد که همه افراد در جلسه بتوانند در مورد نقاط قوت و ضعف اصلی شرکت بحث کنند و سپس فرصت ها و تهدیدها را تعریف نمایند و در آخر به ایدههای اصلی بپردازند. غالباً، تجزیه و تحلیل SWOT نمایانگر عواملی است که از آنها بیخبر بودهاید و بدون انجام این تحلیل، متوجهِ آنها نخواهید شد. شرکتها میتوانند از SWOT برای جلسات مربوط به استراتژی کلی کسب و کار یا برای یک دپارتمان خاص مانند بازاریابی، تولید یا فروش استفاده کنند.
در این مقاله توضیح دادیم که تجزیه و تحلیل SWOT چیست و چه مواردی را دربرمیگیرد. شما میتوانید بعد از هر بار کمپین بازاریابی با استفاده از سامانههای ارسال پیامک تبلیغاتی انبوه پیام رسون ، نقاط قوت و فرصتهایی را که این روش مارکتینگ برای شرکت شما فراهم کرده است، شناسایی کرده و از تجربیات ارزشمندتان برای کمپینهای بعدی استفاده کنید. در پایان از شما دعوت میکنیم هر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی سامانه پیامکی پیام رسون به اشتراک بگذارید.