سرمایه گذاری جسورانه در مشاغل نوظهور
متن از پنل اس ام اس شیراز
سرمایهگذاری خطرپذیر یا Venture Capital که از آن با عنوانهای «سرمایهگذاری جسورانه» یا «سرمایهگذاری کارآفرینی» نیز نام میبرند ، عبارت است از تأمین سرمایه لازم برای شرکتها و کسبوکارهای نوپا و کارآفرین که مستعد جهش و رشد هستند، البته اینکار خطر پذیری بالایی دارد . این شرکتها در مراحل ابتدایی رشد و تکامل اقتصادی خود، مورد توجه سرمایهگذارانی هستند ، که با ارزیابی موشکافانه خود ، شکاف سرمایه و کمبود نقدینگی شرکتهای کارآفرین را جبران میکنند و در گروه سهامداران آنها قرار میگیرند . سرمایهگذار ریسکپذیر با مدیریت فعالانه و برنامهریزی در توسعه مدلهای راهبردی ، در کسبوکار هدف و ارزش افزوده و افزایش قیمت سهام این شرکتها نقش مهمی ایفا میکند . رونق و توسعه فعالیتهای سرمایهگذاری ریسکپذیر موتور محرکه و محور اصلی رشد محصولات جدید و نوآوری در عرصه فناوری است.
** پنل پیامک شیراز ** نمایندگی پیامک شیراز ** پنل اس ام اس **
سرمایه خطرپذیر سرمایهای است که به همراه کمکهای مدیریتی ، در اختیار شرکتهای جوان ، کوچک ، به سرعت در حال رشد و دارای آتیه اقتصادی قرار میدهند . سرمایه خطرپذیر ، از منابع مهم تأمین مالی شرکتهای کوچک و نوپا است . به بیانی میتوان گفت شرکتهای سرمایهگذاری پول و تجارب مدیریتی را در اختیار شرکتهای در حال رشد قرار میدهند و آنها هم این امکانات را برای تبلیغات ، پژوهش ، ایجاد زیرساخت و تولید محصول استفاده میکنند . شرکت سرمایهگذار را وی سی فیرم (VC Firm) و پولی که به شرکت در حال رشد داده میشود سرمایه خطرپذیر (venture capital fund) گفته میشود.
شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر ، عموماً در شرکتهایی سرمایهگذاری میکنند که به تکنولوژی جدیدی یا روش کار نویی دست پیدا کرده باشند ، و این سرمایهگذاران ، در ازای پولی که سرمایهگذاری میکنند ، سهام آن شرکت را تصاحب میکنند و از این طریق تولید پول میکند. سرمایه مخاطره پذیر سرمایهگذاری شده عموماً هنگامی که سهام آن مبادله میشود نقد میشود.
شاخصهای سرمایهگذاری خطرپذیر را در زیر مشاهده میکنید :
** نوپا
** خطرپذیری
** دیدگاه بلندمدت
** انگیزه سودآوری
** مشارکت در مدیریت شرکتها
** مشارکت در مالکیت شرکتها
** خروج از سرمایهگذاری
** تبلیغات صوتی ** اپراتور تبلیغات صوتی ** پیامک صوتی **
تجارت جهانی
تجارب کشورهای گوناگون ، برای ایجاد نهادهای مالی درزمینه سرمایهگذاری خطرپذیر نشان میدهد درصورت فراهمبودن مکانیزمها و زیرساختهای مناسب ، اینگونه سرمایهگذاریها مناسبترین راه برای توسعه طرحهای نوآورانه است . بانکها و دیگر مراکز اعطای تسهیلات بهدلیل ریسکهای موجود ، از این طرحها حمایت نکردهاند. حمایت نکردن از این طرحها موجب ازدسترفتن موقعیتهای مستعد برای توسعه فناوری و اشتغالزایی در کشور میشود.
نکتهی مهم ، در ساختارهای تأمین مالی اینگونه طرحها ، وجود سرمایه ابتدایی و راهاندازی کسبوکار است. ازاینرو ، اگر صاحب طرح یا ایدهپرداز اصلی نتواند منابع مالی ضروری و اولیه و حتی ضمانتهای لازم برای سرمایهگذار را فراهم آورد ، درواقع ، با اولین و جدیترین مسئله روبهرو خواهد شد. در این حالت، با فرض اینکه از عهده مسائل مدیریتی و بازار و تحلیل اوضاع برآید ، دغدغه اصلی وی ، چگونگی تأمین این منابع و صرف وقت و انرژی فراوان است. این روند نیز مستلزم گذراندن فرایندهای پیچیده در بیشتر مؤسسههای مالی و بانکها و دیگر شرکتهای دولتی است . بانکها و مؤسسههای مالی و اعتباری و صندوقها و نیز شرکتهای سرمایهگذاری مختلف ، در بیشتر زمانها ، درزمینه رشد صنایع گوناگون و حمایت از طرحهای سودآور اقتصادی ، نقش و حضوری جدی دارند ؛ اما برخی طرحها و ایدههای فنّاورانه دانشمحور است.
ازاینرو ، در بازارهای مالی دنیا بهتازگی ، شاهد شکلگیری نهادهای سرمایهگذار جدیدی هستیم . این نهادهای مالی با مشارکت مستقیم و فعال در طرحهای فناورانه جدید و همچنین ، در شرکتهایی با ریسک بیشتر از متوسطِ ریسک در بازارهای سرمایهای رسمی و غیررسمی سرمایهگذاری میکنند ؛ که ازجمله میتوان به بازار بورس اوراق بهادار ، شرکتهای سهامی عام ، زمین و مستغلات و طلا و ارز اشاره کرد. اینگونه نهادهای مالی را «شرکتها یا صندوقهای سرمایهگذار خطرپذیر» نیز مینامند.
** ارسال بلک لیست ** ارسال انبوه سیم کارت ** پیام رسون **
سرمایهگذاری خطرپذیر در ایران
در ایران ، یکی از حلقههای مهم مفقود ، در زنجیره کارآفرینی ، شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر است و کمتر سازمان و شرکتی را میتوان یافت که بطور کامل شاخصهای سرمایهگذاری خطر پذیر را رعایت کرده باشد . در هیچیک از شرکتها و صندوقهای شکل گرفته در ایران در این زمینه تاکنون بخش خصوصی به تنهایی وارد عمل نشده و غالباً با مشارکت و حمایت و سرمایه دولت است . به همین دلیل تأمین عمده هزینههای جاری این صندوقها و شرکتها توسط بخش دولتی اس. متأسفانه طی سالهای اخیر ساختار استانداردی که مطابق با نرم جهانی و توسط تیم مدیریت حرفهای باشد در این شرکتها به چشم نمیخورد . بدون داشتن نگاه بنگاهداری در این صنعت ، نمیتوان انتظار رشد و موفقیت از آن را داشت ، لذا نگاه دولتی که عمدتاً توسط نهادهایی نظیر معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ، با هدف حمایت از بنگاههای دانش بنیان صورت میپذیرد ، نمیتواند موجب توسعه صنعت سرمایهگذاری خطرپذیر در ایران گردد .
شرکت تک رایان سپهر خاورمیانه
09164900129**07137325725